6
$\begingroup$

Bug introduced in 10.4 and fixed in 11.01


As noticed by Alexei Boulbitch, below one of my answers, there appears to be an unexpected issue with VertexLabels in JournalArticle stylesheet:

SetOptions[EvaluationNotebook[], 
 StyleDefinitions -> FileName[{"Article"}, "JournalArticle.nb"]]

GridGraph[{10, 10}, VertexLabels -> None]

enter image description here

Vertex labels appear despite the explicit VertexLabels -> None option.

When/where are those labels settings overwritten? Should I expect that?

$\endgroup$
  • 3
    $\begingroup$ Looks to affect only 10.4, works fine on previous versions. Also, from what I can tell the file "JournalArticle.nb" hasn't been modified since 10.0 so the problem is somewhere else. $\endgroup$ – Jason B. Apr 19 '16 at 8:09
  • 1
    $\begingroup$ A work around: GridGraph[{10, 10}, VertexLabels -> None, VertexLabelStyle -> Opacity[0]] $\endgroup$ – Mike Honeychurch Apr 19 '16 at 10:44
  • 1
    $\begingroup$ It happens with other stylesheets too, such as "Standard Report". It directly affects ClusteringTree which is supposed to display only leaf labels. $\endgroup$ – Szabolcs Apr 19 '16 at 13:24
1
$\begingroup$

Bug introduced in 10.4 and fixed in 11.0.1


[...] This GridGraph behavior does appear to be a regression in Mathematica 10.4 from earlier versions. As such I will file a report with the appropriate developers so that they may investigate the issue to be fixed in a future release. [...]

$\endgroup$

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.