5
$\begingroup$

I have a problem when plotting 3D graphs. Plotting any graph with the default settings using Plot3D, e.g.

Plot3D[Sin[Pi*x]*Sin[2 Pi*y], {x, 0, 1}, {y, 0, 1}]

produces graphs with correct labels, but trying to save them as PDF using the right click menu makes the label text messed up:

Broken labels

Note that the problem is only affecting saving using the Mathematica menu (the choice of options does not seem to matter) and only saving to PDF (other formats are okay). I am able to export PDFs without any issues using Export.

Does anyone know where the problem comes from? I was able to save very similar plots before with no problem, and I haven't changed anything since then.

I am using Mathematica 10.0.0 on Linux. Thanks for any help.

$\endgroup$

closed as off-topic by MarcoB, user9660, Öskå, ubpdqn, Michael E2 Mar 4 '16 at 12:26

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "This question cannot be answered without additional information. Questions on problems in code must describe the specific problem and include valid code to reproduce it. Any data used for programming examples should be embedded in the question or code to generate the (fake) data must be included." – MarcoB, Community, Öskå, ubpdqn, Michael E2
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • $\begingroup$ Welcome to Mathematica.SE! I suggest that: 1) You take the introductory Tour now! 2) When you see good questions and answers, vote them up by clicking the gray triangles, because the credibility of the system is based on the reputation gained by users sharing their knowledge. Also, please remember to accept the answer, if any, that solves your problem, by clicking the checkmark sign! 3) As you receive help, try to give it too, by answering questions in your area of expertise. $\endgroup$ – bbgodfrey Apr 11 '15 at 22:15
  • $\begingroup$ It's a known issue I think. It's mentioned here somewhere that one should not save a Graphics through the menu until WRI fixes this. $\endgroup$ – Taiki Apr 12 '15 at 7:53
  • $\begingroup$ I can't reproduce this problem on MMA 10.3.1 on Win7-64 bit. This is a screen capture of the PDF generated from right-click saving the graphic. I would conclude that the problem has since been fixed by Wolfram, hopefully for Linux as well as for Windows. $\endgroup$ – MarcoB Mar 1 '16 at 5:32

Browse other questions tagged or ask your own question.