8
$\begingroup$

Bug introduced in 8.0.4 or earlier and persisting through 11.0.1 or later


I believe this is a bug in GraphicsGrid.

x = Graphics[Circle[]];
g1=GraphicsGrid[{{x, x, x}, {Item[x, Background -> Red], SpanFromLeft, x}, {x, x, x}}, Frame -> All];
g2=GraphicsGrid[{{x, Item[x, Background -> Red], x}, {x, SpanFromAbove, x}, {x, x, x}}, Frame -> All];
g3=GraphicsGrid[{{x, Item[x, Background -> Red], x}, {x, SpanFromAbove, x}, {x, SpanFromAbove, x}}, Frame -> All];
Row[{g1,g2,g3},"   "]

enter image description here

SpanFromAbove do not works like expected, formats are not respected.

Changing GraphicsGrid into Grid we get:

enter image description here

I tested this in V9 for Win and in V10 for Mac and Win.

$\endgroup$
5
  • $\begingroup$ Agree it looks wrong. $\endgroup$ Jul 16, 2014 at 3:59
  • $\begingroup$ confirm in MMa 8.0.4 and 10.0.0 under Win7 x64. Note that by default GraphicsGrid has Alignment -> {Center, Center} while Grid has Alignment -> {Center, Baseline}. $\endgroup$ Jul 16, 2014 at 6:45
  • $\begingroup$ Related: [Curious behavior using SpanFromLeft in Grid[]](mathematica.stackexchange.com/questions/15644/…) $\endgroup$
    – Jagra
    Jul 16, 2014 at 11:57
  • $\begingroup$ The same on MMA 10.0.1 under Mac. $\endgroup$
    – Murta
    Sep 17, 2014 at 1:37
  • $\begingroup$ The same on MMA 10.1.0 under Mac and Windows $\endgroup$
    – Murta
    Mar 31, 2015 at 19:51

0

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Browse other questions tagged or ask your own question.