1
$\begingroup$

I swear that I have asked or at least seen a similar question before, but I cannot find it.

I tend to use the Report/StandardReport stylesheet because the color difference between input and output cells is extremely convenient. However, I frequently have issues with labels in plots maintaining some of the gray background even when I place them in a Panel or a Manipulate (white background), and even when I specify white backgrounds for everything I can think of. For example:

Panel@AngularGauge[0.5, LabelStyle -> Directive[Black, Background -> White], 
                   ScaleOrigin -> {π, 0}, Background -> White, 
                   GaugeLabels -> "Label"]

enter image description here

Notice the gray at the top of Label. What am I doing wrong?

$\endgroup$
3
$\begingroup$

For this example, the problem is that the label is placed into the graphic using an InsetBox (probably coming from a Text object), and this InsetBox is inheriting the main background color. You can fix this by adding a BaseStyle option:

AngularGauge[
    0.5,
    ScaleOrigin->{π,0},
    Background->White,
    GaugeLabels->"Label",
    BaseStyle->{InsetBoxOptions->{Background->White}}
]

enter image description here

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Works perfectly; thank you! $\endgroup$ – Kevin Ausman Nov 13 '19 at 22:56

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.