9
$\begingroup$

We can get a 3D bone with a simple command like this: (ctrl+)Thigh ["Graphics3D"] enter image description here

or like this (ctrl+)bone ["Graphics3D"] enter image description here

Can we animate these objects ? For example, make the thigh turn a circle, or even make the skeleton do a squat exercise ?

Thank you very much.

$\endgroup$
7
$\begingroup$
{femur, skeleton} = Interpreter[
       "ComputedAnatomicalStructure"][#][
     "Graphics3D"] & /@ {"left femur", "skeleton"};

This is quite slow to initialize and for any change to ViewPoint for skeleton

Manipulate[
 Show[bone, ViewPoint -> vp],
 {{bone, femur}, {femur, skeleton}},
 {{vp, Front, "View Point"},
  {Above, Below, Front, Back, Left, Right,
   {Above, Front}, {Above, Back},
   {Below, Front}, {Below, Back},
   {Left, Above}, {Right, Above},
   {Left, Below}, {Right, Below},
   {Left, Front}, {Right, Front},
   {Left, Back}, {Right, Back},
   {Above, Front, Left}, {Above, Front, Right}, 
   {Below, Front, Left}, {Below, Front, Right},
   {Above, Back, Left}, {Above, Back, Right},
   {Below, Back, Left}, {Below, Back, Right}}},
 SynchronousUpdating -> False]

enter image description here

Alternatively, you can set the ViewPoint to {x,y,z} and manipulate these variables

$\endgroup$
5
$\begingroup$

I though I read something about you could not rotate them, but…

As far as manual animation, in V11 I was able to draw a bone with:

AnatomyPlot3D[Entity["AnatomicalStructure", "LeftFemur"]]

and I could animate it manually.

Also, looking at the InputForm[] of the result, shows that it is drawn with a GraphicsComplex[] and there is a ViewPoint-> option, so you should be able to animate it programmatically.

$\endgroup$
  • $\begingroup$ Your code AnatomyPlot3D... didn't work on v11. I got these messages EntityValue::nodat: Unable to download data. Some or all results may be missing. AnatomyPlot3D::missmod: Unable to obtain a 3D model for Entity[AnatomicalStructure,LeftFemur]. $\endgroup$ – alancalvitti Sep 27 '16 at 17:28
  • $\begingroup$ Sorry Alan...that worked on my V11.0 Mac ElCap...I have seen a bunch of EntityValue[] errors that are basically DB timeouts...sometimes re-running it will succeed...I assume these are infrastructure configuration issues in the back-end (that WRI support is working on) $\endgroup$ – antelope Sep 28 '16 at 20:30

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.