This tag is reserved for questions where the problem has been vetted by this community and the observed behavior is confirmed to be a bug. Please do not use this tag for new questions. Please use the standard bugs header instead of version tags in conjunction with this tag.

learn more… | top users | synonyms (1)

3
votes
1answer
94 views

Why does RegionUnion fail for these Regions?

Bug introduced in V10.0 and persisting through 10.4.1. Introduction Lately, I asked for a solution to inflate and unite a List of BoundaryMeshRegions: Inflate ...
15
votes
0answers
87 views

What has changed in pattern matching functions with the Orderless attribute?

In making an attempt to answer this question, we ran into a version-dependent pattern-matching issue. An extended discussion in the comments transpired, and some inconsistencies arose. Consider the ...
3
votes
1answer
90 views

Help with GeoRegionValuePlot

I am trying to get a map with 4 colors, I have several regions with values from 0 to 3 and I want to color those regions with value 0 in white, with value 1 in yellow, with value 2 in orange and with ...
5
votes
3answers
143 views

How to label ticks in ListLogLogPlot in scientific form in MMA 10.4?

This is a question regarding ListLogLogPlot in MMA 10.4. I have tried the solutions suggested in 5369, and they do not appear to work in MMA 10.4, so I would be grateful if this could be considered a ...
3
votes
2answers
51 views

GeoRegionValuePlot not using ColorFunction colours

I have a custom Blend for use with GeoRegionValuePlot's ColorFunction option. ...
6
votes
2answers
333 views

NullSpace[_, Method->“OneStepRowReduction”] is sometimes wrong; how can I work out when this happens?

Edit 2015: Has this been fixed yet? (This is on MMA 7.0.1.0 on OS X) I've just found a large matrix m for which NullSpace[m] ...
7
votes
1answer
161 views

Transparent bitmaps or graphics in gui objects initially appear wrong

Bug introduced in V9.0 or earlier and persisting through 10.4.1 I have a problem with images with alpha channel which I want to use as labels on Button etc. ...
6
votes
0answers
100 views

Getting around Series[Sinc] bug

Bug introduced in 8.0 or earlier and fixed in 10.4 For some reason, Series expansion of Sinc around ...
7
votes
3answers
753 views

FontSize problematic when used in LabelStyle

Bug introduced in 9.0 and persisting through 10.1.0 or later Consider the following few examples, each producing a trivial graphic object: ...
12
votes
1answer
267 views

Problem with PlotLabels

Bug introduced in 10.4 and persists through 10.4.1 Version 10.4 introduced the PlotLabels option in ListPlot and similar ...
7
votes
1answer
150 views

Weird behaviour of HighlightImage—bug or not?

For background, check my answer under this question. It is clearly stated in the documentation of HighlightImage that the 2nd argument,...
0
votes
2answers
183 views

Integrating SquareWave - don't understand result

Integrate[SquareWave[t], t] // InputForm Gives as output Piecewise[{{-t, Inequality[1/2, LessEqual, Mod[t, 1], Less, 1]}}, t] ...
6
votes
2answers
278 views

Export rotate bug in Mathematica v10

I think I've stumbled upon a bug in Mathematica v10.0.0 on linux. Rotate does not seem to play well with export. If I run: ...
13
votes
1answer
135 views

ErrorListPlot ignores some exact data points

Bug introduced in 10.0 and persisting through 10.4.1 or later Possible bug? Or am I missing something / expecting too much? Forgive the seemingly obscure data points but they're where I've noticed ...
11
votes
0answers
155 views

integrate giving wrong result

Bug introduced in 7.0 or earlier and persisting through 10.4.1 or later A question with the same title has been asked many times, but I can't find the solution of my problem in their answers. The ...
10
votes
0answers
161 views

Strange behaviour of integrals with Cos, Sin, and Exp

During the study of the problem How to solve this integration? I have discovered a strange behaviour of some integrals. I would consider it a bug. ...
10
votes
0answers
69 views

Issue with undo after copying a string inside a string

Bug introduced in 10.0 and persisting through 10.4.1 or later Here's a small but annoying issue related to undo and copying of strings. Steps required to get the problem: Type ...
9
votes
1answer
144 views

Deleting zero edges from a graph causes bizarre behavior

Bug introduced in 10.3.0 and fixed in 10.4. Consider the following (very simple) graph, with two vertices and one edge: g = Graph[{1, 2}, {1 <-> 2}]; I ...
3
votes
1answer
99 views

NDSolve DAE solution order is mixed up

Bug in 10.4.0.0, probably introduced earlier. Compare the two solution sets below: in the first one (x == False), there are only 3 dependent variables while in ...
16
votes
1answer
259 views

Possible Bug in ArrayMesh

Bug introduced in V10.4 and fixed in 10.4.1 Suppose we have the following array from which we intend to create an ArrayMesh: ...
3
votes
0answers
63 views

Finding all Minimal Cut Sets for Site Percolation?

I want to disconnect the left side from the right side. The minimal cut set $C$ is a set of vertices by which the lattice $\mathbb L-C$ becomes disconnected. Consider the example below $\mathbb L=\...
8
votes
1answer
271 views

Incorrect evaluation of integral involving a DiracDelta, whose argument has infinitely many zeros

Let's say $X>0$ is a random variable with probability density $p_X(x)={\rm e}^{-x}$. Define the random variable $Y=\sin(X)$. From the transformation theorem for probabilities we know that its ...
3
votes
1answer
55 views

Differentiation and series expansion of dot product - inconsistent results

If I differentiate a dot product, I get the result I expect D[a.b[x], x] (* a.b'[x] *) However, a series expansion of the same expression gives a very different ...
11
votes
1answer
86 views

Unexpected behavior of KeyTake

list = {{a, b, c, e}, {1, 2, b, h}, {"a", "h", 3, 5}}; asso = GroupBy[list, {#[[1]], #[[2]]} &] ...
3
votes
0answers
118 views

Does anyone have a debugger that works in version 10.+?

Bug introduced in 10.0.2 and fixed in 10.2.0 The debugger from mma version 10.0 to 10.1.0 is broken for me. I have Windows 8.1 64-bit. When I step through a function using the debugger then the ...
10
votes
1answer
128 views

TreeForm outputs different results for the same inputs but why?

First of all, please look at the below inputs and outputs: ...
3
votes
1answer
268 views

The unexpected behavior of FindMinimumCostFlow?

Bugs(the fourth and fifth behavior) is present in V10.4.1 I'm at a loss to understand the behavior of the FindMinimumCostFlow function. Here are a few cases I ...
6
votes
2answers
84 views

Association matching still not working perfectly?

Up until 10.4 you could not match on internal Association structure at all: http://mathematica.stackexchange.com/a/119542/6804 Now you can, but it seems flawed ...
9
votes
0answers
103 views

RegionPlot Failing on my System

I am running Mathematica 10.4.1.0 on a MacBook Pro OSX 10.11.5. I opened the documentation for TransformedRegion, went to this example in Scope, Formula Regions. When I open this particular ...
12
votes
1answer
414 views

Mathematica9: NDSolve slows down after repeated calls

Bug introduced in 9.0 or earlier and persisting through 10.4.1 or later I have noted that in Mathematica 9 my code, which involves a lot of calls to NDSolve, ...
0
votes
1answer
172 views

Background of PlotMarkers [duplicate]

I use the StandardReport style sheet in my notebooks, but I would like to export plots without any backgrounds. Apparently, there isn't a global option to change the background on a plot, so I change ...
5
votes
1answer
149 views

Systematic increase in runtime [duplicate]

When I run this simple code, which repeats many times the exact same operation (a differential equation), the runtime (given by Timing) increases systematically, ...
5
votes
1answer
89 views

DSolve apparently returns wrong symbolic result

Bug introduced in 9.0 and persisting through 10.4.1 I am trying to get Mathematica to calculate the correct solution $x(t)$ of the following ODE: $\dot x = a x(t)+ct^n$ for $a>0$, $n\ge 1$, $c&...
3
votes
0answers
66 views

Display of ConfusionMatrixPlot depends on Stylesheet [duplicate]

I´m using Classify and do the testing via ClassifierMeasurements. Now I observed that ConfusionMatrixPlot is not shown correctly when using StyleSheet Report(default). Maybe you can reproduce (example ...
5
votes
1answer
304 views

How do I edit the background of Axis labels in my plot?

I'm using the standard report stylesheet in Mathematica and when I output a plot, I've set it up so that I get a white background, however the axis labels still have a gray background. How do I change ...
0
votes
1answer
110 views

My plot is cut off if a frametick is “0” but resized if a frametick is “0.” Why?

I have been trying to customize the frame ticks and frame label around a certain contour plot and am running into very strange behavior where the graphics will get cut off by ...
2
votes
0answers
83 views

ListPolarPlot goes crazy when PolarAxes->True

Bug introduced in 9.0 and fixed in 9.0.1 I think I am experiencing the same/similar problems as this user. Mathematica Version: 9.0 for Mac OS X x86 (64-bit) (November 20, 2012) Computer: Mac OS ...
18
votes
1answer
264 views

The character sequence “\\. d” triggers line break in strings

Bug introduced in 7.0 or earlier and persists through 10.4.1 Bug isn't present in version 5.2 Update: Sjoerd pointed out that this happens with any string and it is not related to StringForm. Just ...
9
votes
1answer
129 views

ArrayPlot with a user-defined color function is misbehaving

Bug introduced in 10.0 and persisting through 10.4.1 or later I am using ArrayPlot to show some arrays with values from 0 to 1. I want 0 to be black and 1 to be ...
6
votes
1answer
100 views

ArrayPlot gives wrong plot legend, how to fix?

Bug introduced in 10.0 and persisting through 10.4.1 My minimal working example is the code ArrayPlot[{{1, 0.1, 0}, {0.1, 0, 0}}, PlotLegends -> Automatic] ...
5
votes
2answers
95 views

How do I construct a Pattern with Alternatives and PatternSequence without getting Pattern::patvar messages?

Bug introduced 8.0 or earlier and persisting through 10.4.1 [CASE:3631078] In Mathematica 8 and 9, defining this rule: ...
8
votes
2answers
132 views

Bug in NDSolve/WhenEvent?

Bug introduced in v10. I'm fairly sure the following is a bug, and I would normally just report it to WRI. However, this is related to my answer to When using NDsolve, how to determine the ...
6
votes
0answers
51 views

TableDirections bug?

Bug introduced in 10.0 and persisting through 10.4.1 Here is the example in the TableDirections documentation: ...
6
votes
1answer
114 views

Error when combining Except, “*” and an additional character

Bug introduced in 5 or earlier and persists through 10.4.1 Anyone knows why ...
5
votes
0answers
104 views

FindMaximumFlow generates a weird result

Bug introduced in 10.0 and persisting through 10.4.1 Try the following program: ...
4
votes
1answer
63 views

DateObject with DateFormat displays incorrectly in Dataset

DateObjects with DateFormat option appear to have the first date part truncated when displayed in a ...
7
votes
1answer
145 views

Plot3D producing wrong axis labels

This is some rather perplexing behaviour. If I try to specify labels for the axes of a 3D plot, sometimes they will go completely belly up: ...
3
votes
1answer
57 views

Why does the Part::partw error appear when using DSolve?

I solved the following ordinary differential equation for $F(x)$ using DSolve in Mathematica $$ \begin{align} \begin{split} & A x^2 (x^2 + 1) F'''(x) - \left(3 A (b - 2) x^3 + a x^2 +A (b - 2)x +...
4
votes
1answer
100 views

Issues with modeling pulses in a very simple system of DAEs

Bug introduced in 10.4.1 or earlier Bug has been confirmed by WRI [Case:3594387]: It does appear that the NDSolve function is not behaving properly in this case and an incident report has been ...