Take the 2-minute tour ×
Mathematica Stack Exchange is a question and answer site for users of Mathematica. It's 100% free, no registration required.

Sometimes when using a command such as Grid and looking at the output, some of the actual lines (frame, gridlines) that make up the display will be missing on the screen (not finished rendering)

After shaking the notebook by holding it with the mouse at the corner and just slightly pulling it to make it little bigger or smaller, the display will now finish rendering and any missing parts of the Graphics will show up.

Forcing full rendering can also be achieved by making one extra click of the mouse once anywhere in the notebook.

The Graphics can also be made to fully render by moving another application window over the Mathematica notebook and then removing that application window again, all the time without touching the notebook.

This might make one think it can be a windows/graphics card/monitor issue? Since it looks like a repaint event is needed by the OS.

Using V9, windows 7 64 bit. Intel hardware. ATI Radeon HD 5570 graphics card. (note: On version 8, the same issue is present hence it is not a version 9 specific)

Using Default_8.nb with version 9.

Here is a small example

Grid[{
  {
   Plot[Sin[x], {x, 0, 2 Pi}, 
    AxesLabel -> {"x", "very very loooooooong"}, 
    ImageSize -> {200, 150}, ImagePadding -> {{50, 20}, {40, 30}}]
   },
  {
   Plot[Sin[x], {x, 0, 2 Pi}, AspectRatio -> 1/3, 
    AxesLabel -> {"x", "short"}, ImageSize -> {200, 140}, 
    ImagePadding -> {{50, 20}, {40, 30}}]
   }
  }, Spacings -> {0, 0}, Frame -> All
 ]

Notice the middle line and the bottom line are missing from the grid. Now Clicking in the code cell once caused it to fully draw. Here is screen shot showing before the click and after the click

enter image description here

share|improve this question
    
On my Mac with (ATI Radeon HD 4850) I don't get the issue you describe (using V9) –  Peter Breitfeld Dec 13 '12 at 9:23
    
Happens here, V9, W8 –  Rojo Dec 13 '12 at 10:06
    
Happens with V8 on linux, nvidia card –  ssch Dec 13 '12 at 10:17
    
On my Lenovo T400 Win XP MMA 9, Mobile Intel R4 Series Express Chipset there is a slight delay (300 ms) and then the lines will appear, (100ms approx) before the suggestions bar will show up. –  Zviovich Dec 13 '12 at 13:41

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.